Att Vara En Designer

Något jag alltid älskat att göra är att rita. Som barn skulle jag dra karikatyrbilder för mina berättelser, älskade att rita hästar när jag gick på ridskola och senare utvecklades det till porträtt ritning och mer. I tonåren fann jag hemside design, även om jag älskade att skapa hemsidor, att sitta framför en dator och trycka på datorns skrivbord var inte min uppfattning om design. Jag saknade min skrivbok och mina pennor.

När jag bestämde mig för att flytta till norra Sverige för att studera var jag helt fokuserad på konsten att göra smycken och arbeta med ädelstenar. Att arbeta med mina händer är det bästa jag vet! När åren gick och jag hamnade i Dubai blev det klart för mig att det jag saknade var att rita. Så för att knyta ihop påsen, smycken design blev uppenbart för mig. Nu fick jag att fördjupa mig i mina båda passioner, smycken & ädelstenar och ritning! 

Att illustrera smycken är stor skillnad från någon annan typ av illustration som jag någonsin gjort. Att vara kreativ som designer är alltid bra, men man måste tänka som en ingenjör, du måste överväga det material du använder och om den är praktisk inte bara skönheten. Om du misslyckas med helheten kommer kunden inte att uppskatta att bära smycket. Därför med min smycken bakgrund och ett certifikat inom gemology har jag fullt utvecklad kunskap för att utforma inte bara vacker smycken, men hållbara och bärbara smycken som du kan njuta av för evigt. Vilket är vad Home of Eve handlar om. Hantverket, artisteri, med passion och finess!